PLAKA TAHDİDİ BASIN ACIKLAMASI

-İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) ve İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD), Kartal Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü önünde plaka tahdidi için basın açıklaması yaptı. Kartal Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü önünde yaklaşık 5 bin civarında servis esnafı plaka tahdidi için toplandı. Grubun ellerinde 'Servisçiler Plaka Tahdidi Bekliyor', 'Uzun Adam Sana Güveniyoruz' ve 'Geleceği Biz Taşıyoruz Plakamızı İstiyoruz' şeklinde pankart ve dövizler yer aldı. Plaka tahdidi isteğini dile getiren grup basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan İstanbul Taşımacılar Birliği Başkanı Ahmet Karakış şöyle konuştu: ''Bundan tam 9 ay önce, servis sektörü, Sayın Cumhurbaşkanımızın plaka tahdidi müjdesiyle

adeta yeniden doğdu. Yıllardır beklediğimiz ve uğuruna çok mücadeleler verdiğimiz plaka tahdidi uygulamasıyla, gerek esnafımız gerekse firmalarımız geleceğe daha güvenle bakacak, daha düzenli kontrollü ve kaliteli işleyişe kavuşacaktı. Cumhurbaşkanımızın esnafa verdiği müjdenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Kadir Topbaş tarafından da gerek yazılı gerekse görsel basında telaffuz edilmesi, aileleriyle birlikte yüzbinlerce insanın umudu oldu'' Verilen sözlerin yerine getirilmeğini söylen Başkan Karakış, '' Tek gayesi, mesleğini huzur ve güven içinde yaparak evine ekmek götürme peşinde olan servis sektörünün umutlarıyla oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Tüm kamuoyu bilmelidir ki, servis sektörü kendilerine vaat edilen, sektörümüzün sorunlarına çare olacağına inandığımız, esnafımızın ileri ki yıllara güvenle bakabileceği, Ankara'da,Kocaeli'nde, İzmir'de ve Bursa'da olduğu gibi, Türkiye'mizin birçok ilinde uygulanan şekliyle bir düzenleme istemektedir. Bunun adı plaka tahdididir. 11 Şubat tarihinde Ukome toplantısında İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce hazırlanan ve konuya alternatif olacağı söylenen düzenleme, sektörümüz için belirsizliklerle dolu sorun yumağıdır. Biz sorunlarımıza sorun katan konunun etrafında dolaşan uygulamalar istemiyoruz'' dedi. Başkan Karakış,17 Şubat tarihinde AKOM önünde plaka tahdidi talebimizle ilgili esnafın ve sektör temsilcilerinin katılımı ile bir basın açıklamasının yaptıklarını belirtti. Basın açıklamasından sonra tekrar İBB yetkilileriyle görüşerek; servis sektörünün tüm Türkiye’de uygulanan şekilde plaka tahdidi talebini tekrar söylendiğini vurguladı. İBB’nin getirdiği uygulamanın sektöre fayda yerine zarar getireceğini ve kabul görmeyeceğini anlattıklarını söyledi. '' SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA HİTABEN İLAN VERDİK'' 26 Şubat tarihinde ulusal ve sektörel basına Sayın Cumhurbaşkanına hitaben ilan verdiklerini açıklayan Başkan Karakış ''Bu İlanda İBB’nin sektörün beklediği şekilde plaka tahdidi ile ilgili bir adım atmadığını anlattık. Ayrıca araçlarımıza asılmak üzere 50.000 adet afiş yaptırdık ve bunları bütün meslektaşlarımıza dağıttık.25 Mayıs’ tan sonra sektöre plaka tahdidi beklentisinden dolayı yaklaşık 10.000 adet araç daha girdi. Maalesef sektör 25 Mayıs öncesini arar hale geldi. Bizler İstanbul servis sektörü olarak memleketimizi ve milletimizi seven, ülkemize katkı sağlayan, istihdam yaratan, vergi ödeyen, hizmet eden, en değerli varlıkların emanet edildiği insanlarız'' diye konuştu. Başkan Karakış sözlerine son olarak şu cümleleri ekledi: ''Bin kez söyledik yüz bin kez daha söyleyeceğiz. Umutlarımızla oynamayın artık tahammülümüz yoktur.Cumhurbaşkanımızın verdiği sözün gereğini yapın. Çözüm beklentimizin adı, plaka tahdididir, başka modeller bulduk diyerek etrafından dolaşmayın''

Devamını okumak için tıklayınız...

Tüm içeriği video ve fotoğraflarıyla indir

Fotoğraf İndir

Video İndir