onlar birçok şeyi fark ediyorlar ve talep ediyorlar. Fakat ulaşamıyorlar. İstedik ki çok güzel tasarım ve özellikler olsun ama gün sonunda tüketicinin ulaşabileceği bir ürün olsun. Bunu da Türk markası olarak sağlayabilmemiz daha mümkündür diye düşündük. Bu amaçla da yola çıktık" ifadelerini kullandı.
KAAN N1 telefonunun özelliklerine de değinen Biber, metal gövdelerin, kullanımda tüketicinin iyi hissetmesini sağladığını göz önünde bulundurarak tamamı metal, şık tasarımlı ve zarif bir gövde ortaya koyduklarını dile getirdi. Ekranın ise 5.5 inch boyutunda güçlü Dragontrail Glass, 2.5D yuvarlatılmış, 1920 x 1080 çözünürlükte Full HD IPS ile tamamlandığını söyleyen Biber, güvenlik zafiyetlerine karşı da arka kısımda yer alan 0,3 saniyede ekranı aktif hale getiren parmak izi tanıma sensörü kullanıldığını iletti.
Telefonun aynı zamanda 4.5G uyumlu, CAT6, 8 çekirdek 2.0 GHz ve 64 Bit işlemci 3GB RAM ile desteklendiğini, 32 GB dahili, 128 GB'a kadar artırılabilir hafıza desteğine sahip olduğunu sözlerine ekleyen Kayhan Biber, tüketicinin fotoğraf çekme zevkine de önem gösterdiklerini ve 8 MP geniş açı ön kamera, 13 MP çift flaşlı arka kamerası ile çok iyi fotoğraflar ve videolar çekmenin mümkün olacağını ifade etti. Kayhan Biber, 3000 mAh güçlü bataryası ve Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile güçlendirilmiş telefonun bu haftadan itibaren kanallara dağıtılmaya başladığını ve Turkcell mağazalarından kontratlı satış ile bin 099 TL’den tüketiciye ulaşacağını sözlerine ekledi.
"İsmi 'Başarı' olan bir şirketin başarılı da olması gerekirdi"
1985’de tasarım mühendisi olarak iş hayatına başladığı Başarı Holding’de araba telefonu projesini ilk olarak Türkiye’ye getirdiklerini söyleyen Başarı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız ise şirketin ismine de dikkat çekerek, "İsmi 'Başarı' olan bir şirketin başarılı da olması gerekirdi ve bizim birçok alanda başarılı olduğumuza inanıyorum. Başarı benim için müşteri memnuniyeti demektir. Müşteriyi memnun etmeliyiz ve sattığımız ürünlerin arkasında durmalıyız. İyi bir dağıtım ağına sahip olmalıyız. 1994’ten beri Turkcell ile ortaklığımız var. Ne mutlu bize ki bugün üretici sıfatıyla tekrar operatörümüzle yolumuza devam ediyoruz. Bizim için en büyük mutluluk Türk insanının beklentilerini karşılayacak ürünler yapabilmek. En iyi reklam müşterinin yaptığı reklamdır. İnsanların eline bir kere o cihazı vermek lazım. Bir kere dokunmaları lazım. En büyük hayalim de 2017 yılında telefonun üretimlerini Türkiye’de yapmaktır" dedi.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da herkesin başarının peşinde olduğunu ve başarı için inat, çok çalışmak ve sabır gerekli olduğunu dile getirerek, "Türkiye her ay 1,5 milyon telefon tüketiyor. Bu sene Türkiye’de 15 milyona yakın telefon satılacak. Dünya ekonomisi içi bu alanda Türkiye gibi büyük bir pazarın oyuncu olmaması düşünülemez. Biz de Turkcell olarak yerli üretime verebileceğimiz bütün desteği vereceğiz. İnternet çok önemli bir eşitleyici. Zengin ile fakiri bilen ile bilmeyeni daha da yakınlaştıran fırsat eşitliği sağlayan müthiş bir teknoloji. Mobil internet bunu daha da hızlandırıyor. Keşke müşterilerimizin hepsinin akıllı telefonu olsa. Çünkü o akıllı telefon ilerde onların daha iyi eğitim hizmeti almasını daha iyi sağlık hizmeti almasını sağlayacak. Bunu yaparken de tabiki ödenebilecek telefonları pazara götürmemiz lazım. Bu kapsamda KAAN müşterilerin koşarak alacağı bizim de pazara en yaygın şekilde sunacağımız müthiş bir telefon" ifadelerini kaydetti.